top of page
  • Writer's pictureVojkan Kostić

Turska ne odustaje od kupovine Jurofajtera i pored nabavke F-16 V

15/05/2024

Italijanski Jurofajteri na zadatku er polisinga u Rumuniji (foto: ac.nato.int)

Turska nije odustala od eventualne nabavke borbenih aviona Jurofajter tajfun i pored protivljenja koje je tim povodom izrazila Nemačka, izjavio je turski ministar odbrane Jašar Guler.

 

“Jurofajter nije nešto što je u ekskluzivnoj nadležnosti naših saveznika u Nemačkoj. I mi imamo interesovanja za taj avion, jer kao zemlja članica NATO ne možemo da prihvatimo argumente nemačkih sagovornika. I to smo jasno rekli”, naveo je Guler.


On je izrazio nadu da će prodaja Jurofajtera Saudijskoj Arabiji, do koje može da dođe tek ako Nemačka definitivno povuče protivljenje toj ideji, označiti promenu stava i prema Turskoj i da će odblokirati taj proces.

 

To je postalo važno nakon što je Nemačka nagovestila da će promeniti stav po pitanju Rafala za Saudijsku Arabiju. Ta mogućnost “otvorila” se i zbog uveravanja Rijada da će ti avioni biti korišćeni za unapređenje regionalne bezbednosti i podršku Izraelu.

Velika Britanija jedan je od korisnika Tajfuna (foto: ac.nato.int)

Turska je ranije izrazila interesovanje za nabavku 40 aviona Jurofajter, uprkos činjenici da je od Sjedinjenih Američkih Država (SAD) dobila “zeleno svetlo” za nabavku takođe 40 letelica F-16 u varijanti blok 70 Vajper. Ideja o kupovini Tajfuna je posledica uverenja vojnog vrha Turske da je potrebno da avijacijska flota bude raznorodna, odnosno da raspolaže najmodernijim kapacitetima koje pruža tržište kako bi Ratno vazduhoplovstvo moglo da odgovori na sve izazove.

 

Takođe, eventualna nabavka Tajfuna bi unapredila odnose Turske sa najznačajnijim državama Evropske unije, što je upravo slaba tačka vlasti u Ankari, koje su često pod kritikom centara moći u EU usled demokratskog deficita u toj zemlji.


Upravo su kritike na stanje ljudskih prava i demokratije u Turskoj uzrok zbog kojih je Nemačka još od kraja prošle godine stavila nezvanični veto na prodaju Tajfuna. Uloga Berlina u toj odluci je ključna jer je Nemačka članica konzorcijuma koji proizvodi i prodaje taj avion.


Jurofajter dopunjuje gorivo tokom leta (foto: ac.nato.int)

Nemačka se, takođe, ne slaže sa turskom politikom prema Izraelu, tretmanom sirijskih Kurda, eksploatacijom prirodnog gasa u Istočnom Mediteranu i naročito sa nabavkom savremenih ruskih raketnih sistema za protivvazduhoplovnu odbranu S-400.

Guler je naveo da je Jurofajter važan za tu zemlju jer u ovom momentu nije poznato šta će se na kraju desiti sa idejom Turske da od SAD nabavi F-35, što je takođe zaustavljeno nakon prijema S-400 iz Rusije.


Pomalo ironično je konstatovao da je zadovoljan zbog činjenice da je Grčka uspela da kupi F-35, jer se radi o “državi članici NATO”, ali je rekao da to Atini neće dati naročitu prednost nad Turskom u rejonu Egejskog mora.


Stručna javnost navodi da bi do promene stava po pitanju prodaje Jurofajtera Turskoj moglo da dođe i zbog čisto pragmatičnih, ekonomskih razloga. Naime, iako je početkom decenije izgledalo da je pred tim avionom svetla komercijalna budućnost, u ovom momentu prodaja je prilično loša.


Naime, trenutno je naručeno oko 80-ak Tajfuna dok konkurencija iz francuskog Dasoa ima više od 220 aparata Rafal na proizvodnoj listi čekanja.


Upravo je ta činjenica uticala da se odluka nemačke Vlade nađe pod neočekivanim udarom tamošnjih sindikata koji su javno podržali ideju Turske da kupi nove Tajfune, jer bi to obezbedilo višegodišnji posao i za nemačke fabrike.


Jurofajter Tajfun ušao je u operativnu upotrebu 2003. godine i trenutno ga, u raznim varijantama, koriste Velika Britanije, Nemačka, Španija, Italija, Austrija, Kuvajt, Oman, Katar i Saudijska Arabija.

bottom of page