top of page

RADIONICE

Izveštavanje o bezbednosti

U saradnji sa Fakultetom političkih nauka iz Beograda, Fakultetom za medije i komunikacije iz Beograda, Filozofskim fakultetom iz Niša i Filozofskim fakultetom iz Novog Sada i uz podršku ambasade SAD u Beogradu pokrenuli smo projekat radionica "Izveštavanje o bezbednosti" za studente novinarstva.  

IMG_7537.jpg

Oblasti

Aktuelnosti iz oblasti odbrane i bezbednosti u regionu, pronalaženje činjeničnih izvora, istraživački rad, izveštavanje iz kriznih područja kroz studije slučaja sa Balkana i Bliskog istoka, pisanje stručnih članaka za digitalne medije, kreiranje postova za društvene mreže, TV priloga i drugi aspekti multiplatformskog novinarstva, vodeće  bezbednosne teme iz ugla Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije i SAD.

Tim

Predavači na radionicama su urednici Balkanske bezbednosne mreže Aleksandar Radić i Daniel Šunter, glavni i odgovornik urednik agencije Beta i urednik Balkanske bezbednosne mreže Vojkan Kostić, urednik TV emisije Dozvolite Goran Janićević, urednik portala Obris iz Hrvatske Igor Tabak, stručnjak za bezbednost iz Slovenije i pukovnik u penziji Anton Tunja, naučni istraživač Evropskog defendologija centra iz Banjaluke Doc. dr Predrag Obrenović i drugi gostujući predavači.  

IMG_7450.jpg
IMG_7598.jpg

Praksa

Zainteresovanim polaznicima otvorena su vrata redakcije portala za praktično obuku i pisanje analiza vesti, intervjua, reportaža i postova za društvene mreže  za Balkansku bezbednosnu mrežu.

bottom of page